BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Antalyada Akvaryum?

Antalya Aquarium; Dünyanın 5.inci, Avrupa’nın 2.inci büyüklüğünde akvaryumu,131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ilede dünyanın en büyük tünel akvaryumudur.

Antalyada Teleferik?
2365 m. yüksekliğiyle Olympos Teleferik Avrupa’nın en yüksek teleferiği, dünya listesinde ise 2. Sırada yeralıyor.
Mavi Bayrak?

Antalyada Mavi bayraklı plaj sayısısı 206’dır. Yani tüm Türkiyedeki mavi bayraklı plaj sayının yarıya yakını Antalyadadır. Bu sayı Dünya birinciliğinide beraberinde getirmektedir elbette.

Otel ve Turistik Tesis Sayısı?

Antalya’da bakanlık belgeli otel ve turistik tesis sayısı ortalama 800’dür. Yani tüm Türkiye kapasitesinin %20’si. Yani yaklaşık 600.000 yatak kapasitesi. Ve bu sayı her yıl artmaktadır.

Turist Sayısı?

2.500.000 nüfuslu kentimize yerli ve yabancı her yıl ortalama 25 miyon turist gelmektedir. Yani şehirde yaşayanların 10 katı misafir ağırlamaktayız.

ELEŞTİRİ – YORUM

Antalya'ya yağmur suları...

Şehrimizin en büyük sorunlarından birisi her sene yağan şiddetli yağmurlara karşı, idarecilerin malesef ilk defa yağmur yağıyor muamelesi yapmasıdır.

Antalyamızın En Büyük Sorunu Trafiği

Antalya Dünyanın en güzel şehridir. Bunu kendimize saklamak istesekte, hızlı nüfus artışı ve dahası her yıl nüfusunun 10 katından fazla turist çekmesi bunun gizli kalmadığının delilidir. Buna rağmen malesef trafikte hiçbir ciddi ve yapıcı önlem yoktur. Aksine her geçen yıl trafikte çözümsüzlüğe gidiyoruz malesef. Toplu taşıma rezaleti ve yolların sürekli daraltılıp tek yön yapılıp ve kalan  son otoparkların mantıksız bir şekilde azaltılması çözüm aksine trafiği daha da kısıtlamaktadır malesef.  Yapılan geçitler ve tramvay mı? En az 20 hatasını ve eksiğini sayabiliriz orası tam bir muamma….

Ne Zaman

NE ZAMANKİ EN İYİ SEBZE MEYVEMİZİ YURT İÇİ PAZARIMIZA DAĞITIP KALAN FAZLALARI YURT DIŞINA GÖNDERİRİZ.

NE ZAMANKİ 5 YILDIZLI OTELLERİMİZİN KAPILARINI YERLİ HALKIMIZA SONUNA KADAR AÇIP KALAN BOŞ ODALARI YABANCILARA VERMEYE ÇALIŞIRIZ

O ZAMAN YENİDEN KALKINIR VE YÜCE BİR TOPLUM OLURUZ