Serik İlçesinin yaklaşık 10 km kuzey doğusunda Belkıs Köyünde yer almaktadır. Yolda ırmak üzerinde eski köprüye çıkıp ırmak ve doğa manzarasını izlemeyi unutmayın. Dönüşte kanal yolundan dönerseniz Tarihi Su kemerlerini görebilirsiniz.
Belkıs Efsaneside Aspendosa ve Su Kemerlerine anlam katmaktadır. Roma Döneminde Bölge Hükümdarının kızı olan Belkıs köye ismini vermiştir. Efsaneye göre kral kızını, şehre en faydalı eseri kazandıracak kişiyle evlendirecektir. Fakat bu iki eser arasında karar veremeyen kral kızını ikiye bölmüştür. Bu olay tiyatronun duvarlarına betimlenmiştir.
Günümüzde dünyada bu denli sağlam kalan ve akustiğini koruyan başkada antik tiyatro yoktur. Bu nedenle dünyanın her yerinden binlerce turist burayı görmeye gelmektedir.
Aspendos Antalya’daki tarihi şehirler arasında top 10 listesinde zirvededir. En az 10 kere gitmiş olmama rağmen yarın Aspendosa geziye gidiyoruz deseniz hiç kuşkusuz heyecenla en önde yerimi alırım. Eski Türk filmleri vardırya 10 kere izlesenizde eskimez belki öyle bişeydir Aspendos benim için.
Aspendos tiyatrosu, tepedeki kilise ve çevredeki su kemerleri en dikkat çekici ayakta kalan eserlerdir. Gözünüze çarpacak diğer bir unsursa yer altındaki su yada kanalizasyon yapısıdır. (Bunu detaylı araştıracağım daha sonra) Bu neden dikkat çekicidir derseniz; günümüzde hala sokaklarımızda alt yapımız yokken aynı şehirde 2500 yıl önce alt yapının var olması günümüz yöneticilerinin aynaya bakıp düşünmesini gerektirir diye düşünüyorum.